Pazartesi, Temmuz 8, 2024
spot_imgspot_imgspot_img
Ana SayfaTarım HaberleriHem Şehri Güzelleştiriyor Hem Kolonya Üretiliyor

Hem Şehri Güzelleştiriyor Hem Kolonya Üretiliyor

Bilecik Belediyesi refüjlere lavanta ekerek; hem şehri güzelleştiriyor hemde bu yıl 2. hasadı yaparak parfüm, oda kokusu sabun ve mum yapımında kullanıyor.

Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, örnek nitelikteki proje için yaptığı açıklamada ”güzel bir projeyi bu yıl da gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları söyledi:
‘’Sizlerin de gördüğü gibi orta refüjlerimiz de lavantalarımız açtı. Geçtiğimiz yıldan daha güzel ve renkli şekliyle refüjlerimizi süsledi. Lavantalarımızdan geçtiğimiz yıl oda parfümleri, kolonyalar, mumlar ve sabunlar üretmiştik. Kadın kooperatifi üyeleri de bunları ülkemizin her tarafına satışını yaparak, Bilecik’imizi tanıtmış oldular. Böylece hem şehrimizi tanıtmış olduk hem de hanımefendiler için gelir elde etmiş olduk. Bu yıl da önümüzdeki hafta itibariyle lavanta hasadımızı yaptıktan sonra numuneleri Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi laboratuvarlarında analizini yapacağız. Daha sonra bu lavantaları tekrar kolonya, oda parfümü, mum ve sabun olarak üretmiş olacağız. Kadınlara destek olmayı seviyoruz. Aynı zamanda orta refüjlerimizde böyle su istemeyen, güzel görüntü oluşturan ve egzoz gazını emen güzel bitkileri de yetiştirmeyi de seviyoruz. Hem ilimiz güzelleşiyor hem yüzümüzdeki gülümseme çoğalıyor hem de kadınlarımıza destek oluyoruz. Umuyorum ki bu güzel çalışmamız diğer şehirlerimize de yayılır’’ dedi.

Şehire gelen misafirlere ürettikleri ürünleri hediye olarak verdiklerini belirten Başkan V. Melek Mızrak Subaşı hizmetlerin devam edeceğini belirtti.

İlgili Haberler

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_img

Popüler Haberler

Sponsorlu içerik

Son Yorumlar