Pazartesi, Temmuz 8, 2024
spot_imgspot_imgspot_img
Ana SayfaEvcil HayvanlarHÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan: Başıboş köpekler için acil önlem...

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan: Başıboş köpekler için acil önlem alınmalı

Halkın güvenliğini tehdit eden başıboş köpeklere karşı ciddi bir önlem alınmadığını belirten HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, daha fazla can yanmadan tedbir alınması gerektiğini söyledi.

Sokaklarda dolaşan başıboş köpeklerin oluşturduğu tehdit tüm Türkiye’de olduğu gibi Başkent Ankara halkının da gündeminde.

Özellikle gece ve sabahın erken saatlerinde, sokak ve caddelerin tenha olduğu zamanlarda başıboş köpeklerin güvenliği tehdit ettiğiyle ilgili kendilerine sürekli şikayetler geldiğini belirten HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, vatandaşın bu konuda ciddi bir tedirginlik yaşadığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sokaklarda dolaşan başıboş köpeklerin toplatılıp barınaklara alınması çağrısının gereken yankıyı uyandırmadığını söyleyen Karaarslan, başta Ankara Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm ilçe belediyelerine çağrıda bulunarak başıboş köpeklerin yerinin sokak ve caddeler değil, toplanma yerleri olduğunu ifade etti.

“Köpek popülasyonunun bu kadar artması özellikle Ankara için ciddi bir sorun haline gelmiştir”

Ankara’nın devasa sorunlarından bir tanesinin de başıboş köpekler olduğuna dikkat çeken Karaarslan, “Sokak köpekleriyle ilgili sorunlar bugüne kadar birçok kurum ve kişi tarafından dile getirilmesine rağmen halen aynı şekilde problem olarak devam ediyor. Sokak köpeklerinin özellikle çeteleşerek saldırılarının artması halen süren bir durum. Bununla birlikte sokak köpeklerinin yaraladığı çocuklar, sokak köpeklerinden kaçarken araçların altında kalan vatandaşlar hafızalardaki yerini koruyor. Köpeklerin saldırısı öyle basit bir saldırı değildir. Sokak köpekleri saldırısına maruz kalıp vücutlarına 50-60 dikiş atılan yavrularımız var. Vücutlarında kalıcı iz kalan ve ömür boyu o travmayı atlatamayacak olan çocuklar var. Belki bir rant uğruna yapılmayan bir müdahale söz konusudur. Sokak köpekleri yararına Ankara’da son zamanlarda pati konseri yapıldı. Sokak köpeklerin düşmanı değiliz ama sokaklar insanların mecrasıdır. Sokaklar köpeklerin mecrası değildir. Köpek popülasyonunun bu kadar artması özellikle Ankara için ciddi bir sorun haline gelmiştir. En büyük sorunların yaşandığı şehirlerin başı şu an başkentimiz oluşturmaktadır.” dedi.

“Yetkililer herhalde hepimizin ısırılarak bağışıklık kazanmamızı bekliyor”

Devamında Karaarslan, şunları aktardı:

“Sokak köpekleriyle alakalı gündem tartışmalarında gördüğümüz bazı akla ziyan açıklamalar da söz konusudur. Bir profesörümüzün dile getirdiği gibi ‘sokak köpeklerini gördüğünde ağaç modelini alalım, onlar bize saldırmaz.’ gibi akla ziyan açıklamalar asla yeteri bir çözüm değildir. Bununla birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesinin tanıtım reklam çalışmalarına yüz milyonlarca TL harcamalarına rağmen sokak köpeklerine bir çözüm bulunmammış olması da devasa bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Artık yetkililer herhalde hepimizin ısırılarak bağışıklık kazanmamızı bekliyor.”

“Çözüm sokakların köpeklerden arındırılmasıdır”

Son olarak Karaarslan, “Köpekler sadece sokaklarda değil sokaklarla birlikte kampüslerde, metroda ve birçok alanda yayılmış durumda. Artık insanların sokak köpekleriyle alakalı ‘burada bunun ne işi var’ diyemeyecek duruma getirildi. Bu rezilliğe alıştırılmaktayız. Bunun derhal düzeltilmesi lazım. Bir vatandaşımız bir ilçede ısırıldığı zaman o ilçesinin belediyesi bundan ciddi anlamda sorumludur. O ilçeyle birlikte hem Büyükşehir Belediyesi hem de Valilik hukuki anlamda sorumluk altındadır. Nihayetinde bu insanların vücudunda kalıcı iz olması, ameliyat ihtiyaçları, sağlık giderleri, estetik giderleri, tedavi giderleri vesaire maddi ve manevi tazminat gibi ciddi anlamda yük altına gireceklerdir. Bununla ilgili yapılması gereken aşılamaların yapılması ve beslenmelerinin barınaklarda yapılması, sokakların köpeklerden arındırılmasıdır.” şeklinde belirtti. (İLKHA)

İlgili Haberler

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_img

Popüler Haberler

Sponsorlu içerik

Son Yorumlar