Pazar, Temmuz 7, 2024
spot_imgspot_imgspot_img
Ana SayfaDünya'danKuş gribi ABD’deki süt sürülerine daha fazla yayılıyor

Kuş gribi ABD’deki süt sürülerine daha fazla yayılıyor

Federal düzenleyiciler, süt sığırlarında daha fazla patojenik kuş gribi vakasının ortaya çıktığını belirterek , virüsün inekten ineğe bulaşabileceğini öne sürdü.

ABD Tarım Bakanlığı Ulusal Veterinerlik Hizmetleri Laboratuvarı Cuma günü yaptığı açıklamada, Montcalm County, Michigan’daki bir süt çiftliğinin yakın zamanda Teksas’tan inekler aldığını doğruladı. Idaho, New Mexico ve Teksas’taki ek sürüler için de olası pozitif testler alındı.

EHS’nin gelişen rolünün, geleneksel uyumluluk ve güvenlik eğitiminin çok ötesine uzanan değerini sergileyerek kurumsal dayanıklılığı ve esnekliği nasıl desteklediğini öğrenin.Teknik İncelemeyi İndirin

Geçtiğimiz haftanın başlarında USDA, Teksas’taki iki süt hayvanı sürüsünde ve Kansas’taki iki sütçü sürüsünde kuş gribi olarak da bilinen kuş gribini tespit etti ; bu, ölümcül virüsün besi hayvanlarına ilk kez yayıldığı anlamına geliyordu. Ajans, bir güncellemede Michigan’da bulunan virüs türünün “Teksas ve Kansas’ta doğrulanan türe çok benzediğini” söyledi.

Sığırlarda kuş gribiyle ilgili ilk raporlar virüsün yabani kuşlardan bulaştığını gösterse de, yeni veriler enfeksiyona giden başka yolların olduğunu gösteriyor.

USDA, “Sığır arasındaki bulaşma göz ardı edilemez” dedi.

Bir haber bültenine göre, gıda ve sağlık düzenleyicileri durumu yakından izlemeye devam edecek ve veteriner hekimlere ve üreticilere iyi biyogüvenlik uygulamalarını, hayvanları gerekli taşımadan önce test etmelerini, hayvan hareketlerini en aza indirmelerini ve hasta sığırları sürüden izole etmelerini tavsiye edecek.

Etkilenen sığırlarda laktasyonda azalma, iştahsızlık, ateş ve diğer semptomlar görüldü. USDA, enfekte hayvanlarla doğrudan temas halinde olan insanlar arasında vakaların mümkün olduğunu ancak halk için mevcut riskin düşük olduğunu söyledi.

Kısmen pastörizasyon nedeniyle ticari süt tedariğinin güvenliği konusunda herhangi bir endişe yok; bu da virüsün herhangi bir izini yok edebilir. Bir haber bültenine göre, süt işletmelerinin yalnızca sağlıklı hayvanlardan elde edilen sütleri işlemeye göndermesi gerekiyor. Etkilenen hayvanlardan elde edilen süt, insanların besin kaynağına girmemesi için başka yere yönlendiriliyor veya yok ediliyor.

Michigan Tarım ve Kırsal Kalkınma Departmanına göre, Michigan’daki mandıra, Teksas’taki hastalıktan etkilenen bir çiftlikten sığır aldıktan sonra , sürüde herhangi bir hastalık belirtisi görülmeden önce kuş gribi testi pozitif çıktı. Sığırlarda Teksas’tan Michigan’a taşınırken herhangi bir semptom görülmedi ve hasta görünmedi.

İlgili Haberler

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_img

Popüler Haberler

Sponsorlu içerik

Son Yorumlar