Pazartesi, Temmuz 8, 2024
spot_imgspot_imgspot_img
Ana SayfaHayvancılık HaberleriAğaçeli'nde Hayvancılığın Su Sorunu

Ağaçeli’nde Hayvancılığın Su Sorunu

Gün geçmiyor ki hayvancılık ile ilgili bir sorunla karşılaşmayalım.

Bingöl ili merkeze bağlı köylerinden Ağaçeli Köyünde yıllardır mera ve piknik yeri olarak kullanılan arazı baraj yapılmasının ardından Gökçeli köyü Sakinlerine 49 yıllığına kiralandı. Baraj yanı olan kısımdaki yüz yaşını aşkın alıç ağaçları yerinden sökülerek yılların merasına sosyal tesis yapımı planlanmakta.

Peki bu arazi neden çok kıymetli?

Bingöl Muş yolunun ikiye böldüğü Ağaçeli Köyü bölge yapısından dolayı geçimini hayvancılık ile sağlamakta. İşte bu sosyal tesis yapımı planlanan ada kısmı ise köylünün hayvanlarını sulamak için kullanabileceği, suya ulaşabileceği tek geçiş güzergahı. Buranın bu geçişin kapanması Ağaçeli köyündeki hayvancılığı direk olarak ilgilendirmekte. Ağaçeli köyü yaşam alanına yalnızca 250 metre mesafe de iken Gökçeli köyüne yaklaşık 17 km mesafede bulunmakta.

Konu hakkındaki sorunları anlatan Ağaçeli Muhtarı Sayın Nurettin Kırkız şöyle konuştu;

”Çok kıymetli www.tarimvehayvancilik.com gazetesinin mensupları ve okuyucuları sizleri sevgiyle saygıyla muhabbetle selamlıyorum. Saygıdeğer Hocalarım bizim köyde(Ağaçeli) karşı ki Köy Gökçeli Köyü tarafından bizim aramızı, Gülbahar barajı ile bölen küçük bir ada kalmış zaten üstüne devlet barajdan dolayı yol yapmış altına da baraj var. Bizim köy sadece hayvancılıkla geçinen bir köydür. Karşı köyde gelmiş orayı 49 yıllığına kiralamış orayı eğer kapatırlarsa yani hayvanların su içme şansı kalmayacak bunun dışında da Bingöl’de merkezden 20 km uzağız o suyun kenarına insanlar semaverini çayını termosunu ekmeğini alıp gelip orada dileniyorlar oturuyorlar çocuklarıyla zaman geçiriyorlar. Şimdi bu karşı köydeki arkadaşlar da illa buraya yani sosyal bir faaliyet yapacaklar. Bizim köyümüzün içidir. Bizim köyden 250 m falan uzaklıkta onların köyüne işe ise yaklaşık 17 km uzaklıkta. Şimdi bu eğer böyle olursa ilerisi içinde iyi olmaz insanları sıkıntı yaratır. Sıkıntı var. Yani biz insanların selameti için her zaman öncülük yaptık. İnsanları birbirine karışmasın burada hem bizim hayvanları da rahat güzergahta su içebilirsin gide gidip gelebilsin. Yetkililer bu konuda yani bizim sesimizi duysalar, bize yardımcı olsalar. Bu iki kardeş köy arasında sıkıntı çıkmasın o ufacık yer için insanlar zaten huzursuzdur, rahatsızdır. Yani bu konuyla alakalı menfaat için insanlar birbirine karışmasın. Yani böyle eğer devlet buna el atmasa bu konu ciddi sıkıntılar doğurur. Lütfen Bingöl’deki yetkililer Ankara’daki yetkililer bu gazetedeki kardeşlerimiz aracılığıyla sizlerden rica ediyorum. Yani bu işe bir el atsınlar. yer olarak kendilerinin sınırlarında kalmış ama devletin yeridir. Ne benim yerim ne de onların yeri sadece sınır çizgisinde ufak bir adacık bizden taraf kalmış. Suyu onlar suyun ta öbür tarafındadır ve sudan da 17 km uzaktalar ben hem sizlere de şimdiden çok teşekkür ediyorum Allah sizden razı olsun bu konuya el atacağını ondan hiç şüphem yoktur. Bu konuyla alakalı kim varsa yetkililerden rica ediyorum bize bir yardımcı olsunlar. Saygılarımı sevgilerimi hürmetlerimi sunuyorum sağ olun teşekkür ederim.” dedi

İlgili Haberler

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_img

Popüler Haberler

Sponsorlu içerik

Son Yorumlar