Pazartesi, Temmuz 8, 2024
spot_imgspot_imgspot_img
Ana SayfaMakalelerBilgi BankasıKoyunculuk Yapmak İsteyenlere Tavsiyeler

Koyunculuk Yapmak İsteyenlere Tavsiyeler

Şehir hayatından sıkılıp imkanlar doğrultusunda koyun alıp yetiştiricilik yapmak bir çoğumuzun planları içerisinde. Kimimiz bunu başarıyoruz kimimiz de hayali ile yaşamaya devam ediyoruz. Koyunculuk yapmak isteyenlere tavsiyelerim neler? Hadi konuya başlayalım.

Peki bunu yapmak istiyoruz ama neleri bilmemiz gerekiyor.

İcat çıkarmayın!

Sizlere ilk ve en önce vereceğim tavsiye icat çıkarmayın. Yani sağdan soldan duyduğunuz bilgilerle şunu yapsam olur mu? bunu yapsam olur mu? diye yeni fikirler ortaya çıkarmaktan vazgeçin.

Emin olun ki sizin düşündüklerinizi fazlasıyla düşünen ve uygulayan insanlar var. Sosyal medyada hayvancılığın kurtuluşu bu ırk veya bu ekerseniz şöyle olur diye ortaya atılan bilgilere inanmayın.

Genel kabul görmüş yöntemleri araştırın.

Hayvanları Melezlemeyin.

Sürekli farklı ırkları birbirine karıştırıp yeni bir ırk çıkarma fikrinden hemen vazgeçin. Denenmiş ve başarılı olmuş sonuçlar varken ve size göre bunu deneyecek bir çok üretici varken hiç uğraşmaya değmez.

Ben yaparım diye ortaya çıkmayın.

koyunculuk için tavsiyeler

Bilginin Kaynağını Araştırın.

Başta youtube olmak üzere videolar izleyip veya bir yerden duyup inanmayın. Unutmayın youtube çekilen videoların çoğu izlenme yakalamak için yapılan paylaşımlar. Yani kurgu. Kimse yoğurdum ekşi demez.

Bilgiyi vereni yani kaynağını iyi araştırın.

Kapasite belli uçmayın.

Matematiğin şaşmayacağını hepimiz biliyoruz. Ve koyunlarında canlı hayvan olduğunu asla unutmamalıyız. Yemeden verim olmayacağına göre yemden keserek kar edemezsiniz. Aynı anda hem kuzu hem süt alamazsınız.

Hayvanların makine değil canlı olduğunu unutmayın.

Koyunculuk = mera+koyun denklemidir. Birini çıkarırsanız denge bozulur. Kapalı koyunculukla alakalı makalemi mutlaka okuyun.

İlgili Haberler

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_img

Popüler Haberler

Sponsorlu içerik

Son Yorumlar