Pazartesi, Temmuz 8, 2024
spot_imgspot_imgspot_img
Ana SayfaTarım Haberleriİstanbul'da Tarım Arazisi 50 Bin Dekar Büyüdü

İstanbul’da Tarım Arazisi 50 Bin Dekar Büyüdü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), çiftçilere ücretsiz verilecek yaklaşık 10 milyon kışlık sebze fidesi dağıtımı ile destek hizmetini devam ettiriyor. “Yeni Yatırımlar Yeni Atılımlar” başlığıyla düzenlenen fide dağıtım etkinliğinde, sırasıyla; İstanbul Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Sabri Özer, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı ve İmamoğlu birer konuşma yaptı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Evet; ekonominin sorumlusu, bir ülkenin hükümetidir. Gerçekten bir ülkede bir ekonomik kriz varsa, insanlar sıkıntıdaysa, bunun net olarak sorumlusu o ülkenin ekonomisini yöneten hükümettir. Ama biz, ‘Yerel yönetim olarak ne yapabiliriz? İnsanlarımıza nasıl destek olabiliriz? Yoksulluğu nasıl azaltabiliriz? Üreten insanlara nasıl katkı sunarız’ diye, büyük çaba içerisinde olduk. 20 milyona yakın insanın yaşadığı bu kentte, temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra, hiç dokunulmamış alanlara, sahalara en üst seviyede destek olmayı ilke edinmiş bir yönetim olduk. O manada, ‘Her alanda çok üretmeliyiz’ diyen bir yönetim olarak, ‘İstanbul’un tarımla ne alakası var’ diye bakanların tam tersine, burada üreticilerimize destek sağlamayı başından beri ilke edindik. Çünkü baktık ki, üreticilerimiz yüksek maliyetlerin altında hem eziliyor hem de ekilmesi, biçilmesi gereken alanlarını ekmekten, biçmekten vazgeçiyor. Özellikle yüksek maliyetlerin altında ezildikleri akaryakıt ve enerji fiyatlarında artışlara artık tahammül edemedikleri, baş edemedikleri bir ortamda üreticilerimizin üretime devam edebilmeleri için desteğe ihtiyaçları olduğunu gördük ve sırtımızı onlara dönmedik.”

“TOPRAKTA YEŞEREN ÜRETİM, BİR TOPLUMUN BEREKETE DAİR EN BÜYÜK MORALİDİR”

“Toprakta yeşeren üretim, bir toplumun aslında berekete dair en büyük moralidir” diyen İmamoğlu, “Ben, köy çocuğuyum. Köyde yetiştiren insanların topraktan gelen bereketi gördüklerinde yüzlerinin nasıl bir moralle dünyaya baktıklarını iyi bilirim. Annelerin, babaların, gençlerin oradan fışkıran bereketle hayata nasıl temel bir tutkuyla tutunduklarını iyi bilirim. O bakımdan işte biz, tam da böyle bir bakışla, ‘Kentin bütçesini nasıl bereketli bir şekilde kullanıyorsak, tarım alanlarımızın da İstanbul’da en bereketli şekliyle verimli olmasını istiyoruz’ diyerek yola çıktık. Bu hedefle, birçok hizmeti ilk kez İstanbul’la buluşturduk. İlk defa 2020 yılında İstanbullu çiftçilerin girdi maliyetlerini azaltmak, tarımsal üretimden uzaklaşan köylerde yaşayan vatandaşlarımızı tekrar tarıma teşvik etmek ve böylelikle tarımsal alanların betonlaşmasını önlemek amacıyla yazlık sebze üreten çiftçilerimize fide desteği verdik” şeklinde konuştu.

“TÜİK VERİLERİNE GÖRE, İSTANBUL’DA TARIM YAPILAN ALAN TAM 50 BİN DEKAR BÜYÜDÜ”

“TÜİK verilerine göre, göreve geldiğimizden bu yana İstanbul’da tarım yapılan alan tam 50 bin dekar büyüdü” diyen İmamoğlu, “Bu aslında siz fırsat verdiğinizde; İstanbul’un tarımla ne kadar değerli işler yapabileceğini, İstanbul’un bu ürettiği sahalardan İstanbullunun evine, mutfağına daha ucuz gıda temininin var olacağını, yine aynı şekilde İstanbullunun moralini arttıracak şekilde gıda güvenliği açısından da hem güvenli hem lezzetli gıdayla buluşabileceğini insanlarımıza ispat ettik. Çiftçimiz doğru araçlarla desteklediğinizde, onlar da üretmesini gayet iyi bilen insanlar. Gerçekten her birisine teşekkür ediyoruz. Biz, desteklemeye devam edeceğiz. Doğru işler yapmaya devam edeceğiz. Yapılmayan işleri başlatmaya ve insanlarımızın ihmal edilen ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. Biz niçin bunları başarıyoruz biliyor musunuz? Tek farkımız var: ‘Her şeyi ben bilirim’ demiyoruz. Bilen insanlarla çalışıyoruz. Köylüyü dinliyoruz. Çiftçiyi dinliyoruz. Tarım Daire Başkanı’nı dinliyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_img

Popüler Haberler

Sponsorlu içerik

Son Yorumlar