Pazartesi, Temmuz 8, 2024
spot_imgspot_imgspot_img
Ana SayfaHayvancılık HaberleriGENÇ GİRİŞİMCİLERE ARICI BARINAKLARI VE ARICILIK MALZEMELERİ DESTEĞİ VERİLDİ

GENÇ GİRİŞİMCİLERE ARICI BARINAKLARI VE ARICILIK MALZEMELERİ DESTEĞİ VERİLDİ

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından sekiz ilde yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP), kırsal dezavantajlı alanlarda yaşayan küçük ölçekli çiftçilerin refahını artırmaya devam ediyor.

Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi çerçevesinde planlanan ‘Yeni Kırsal Genç Kesim İşletmeleri (Gençlik İşletmeleri)’ faaliyetiyle gençlerin ana gelir kaynağı olarak tarım ve hayvancılık alanındaki girişimlerinin desteklenmesi amaçlanıyor.

Doğrudan gençlere yönelik olan Gençlik İşletmeleri faaliyeti kapsamında, 2022 yılındaki eğitimlere katılan ve hibe programına müracaat eden üç genç girişimcinin her birine, %70 hibe ile 75’er adet Arılı Kovan, Kovan Arı, Seyyar Arıcı Barınağı, Bal Süzme Makinası, Güneş Enerjisi Paneli ve Tüm Arıcılık Malzemeleri verildi.  

Arıcılık faaliyetlerini geliştirmeleri amacıyla arıcılık malzemesi verilen üreticilerden Yunus Emre Tamtürk, Adana’nın Pozantı ilçesinde gezginci arıcılık yapıyor. Babasının da arıcılık yaptığını, bu sayede arıcılığa başlamak istediğini belirten Yunus Emre Tamtürk, Projeden verilen kovanlarını daha da çoğaltarak genç bir üretici olarak üretmeye devam edeceğini söyledi.

Adana’nın Feke ilçesi, Paşalı Mahallesinde eşi ile arıcılık yaptığını ifade eden iki çocuk annesi Sonay Köz ise Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi hibe çağrısına başvurduğunu ve verilen hibe ile arıcılık işletmesini büyüterek devam edeceğini söyledi.

İlgili Haberler

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_img

Popüler Haberler

Sponsorlu içerik

Son Yorumlar